Manolya çiçeği çeşitleri nelerdir? Efsane Manolya Çiçeği Hakkında

Manolya çiçeği çok fazla çeşide sahiptir. Renk renk ve boy boy değişebilir bu türler. Bu makalede manolya çiçeği çeşitlerini ele alacağız.

Büyük yapraklı manolya çiçekleri, genellikle kırmızı lekeli uzun çiçek parçaları ile beyazdır. Bazı durumlarda, taç yapraklarda ince pembemsi-mor tonlar bulunurken, diğer durumlarda, yaprakların ercik ile buluştuğu çiçeğin tabanının yakınında derin morumsu-kırmızı lekeler bulunabilir.

Mayıs ile Ağustos ayları arasında çiçeklerini açan manolya; mor, sarı, beyaz ve kırmızı renk ile açabilirler. Bununla birlikte manolya çiçeği ılıman iklimi çok seven bir bitkidir

Manolya çiçeği çeşitleri- Sarı kuş salatalık ağacı

Bu manolya türü 60 ila 80 fit yüksekliğe kadar büyüyebilir ve yaz aylarında sarı ve sarı-yeşil tonlarında çiçek üretir. ‘Brenas’ın koyu sarı çiçekleri vardır,’ Koban Dori ‘kanarya sarısıdır ve M. acuminata subcordata’nın limon kokulu büyük çiçekleri vardır.

beyaz manolya
harika manolya çiçeği

Zambak manolya

Bu manolyanın ortak adı – bilimsel adı Magnolia lilliflora’nın yanı sıra – ağacın zarif, lale biçimli, zambak benzeri çiçeklerinden bahsediyor; bu çiçekler, dışta morumsu ve iç kısmında kremsi beyaz uzun yaprakları olan. “Gracilis” ve “O’Neill” mor ve pembe çiçeklere sahiptir.

Aslında tek bir çiçeğin adı olmayan, odunsu ve çiçek açan bütün bir manolya ailesine verilen isim olarak anılan manolyalar ister evinde saksıda ister bahçesinde ya da ofiste yetiştirilebilirler.

Loebner  manolya

Loebner manolya çiçekleri, yıldız manolya çiçeklerine benzer. Ancak bu çiçekler ağaç üzerinde birbirinden daha uzakta yer alır ve şerit şeklinde olan çiçek parçaları M. stellata’nınkinden bile daha uzun ve geniştir . “Balerin” pembe ve hoş kokulu, “Merrill” beyaz çiçekleri var.

morumsu manoyla

Yıldız manolya

Bu manolya türü, uzun yaprak kümeleriyle farklı çiçekler üretir. “Centennial” beyaz çiçeklere sahiptir, “Jane Platt” pembe çiçek açar ve “Nilüfer” pembe tomurcuklar ve hoş kokulu beyaz çiçekler üretir.

Her mevsim yeşil kalabilen manolya çiçeğini, eviniz ve bahçeniz için siz de kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Şemsiye manolya

Manolya şemsiyelerinin çiçeklerinde kırmızı tohumlar, mor organlar ve yeşilimsi sarı renk tonu ile renklendirilmiş farklı çiçek bölümleri bulunur. 10 inç genişliğe kadar büyürler ve derin kokuludurlar.

Manolya ağacı

Manolya ağaçları çok az bakım gerektirir ve birçok hastalığa ve zararlıya karşı dayanıklıdır. Doğru yetiştirme koşulları verildiğinde 100 yıl veya daha fazla uzun ömür sunarlar.

Sulama:

Çeşitlerin çoğu, sıcak yazları ve ılımlı kuraklığı tolere ederek, onları daha sert iklimlerde bahçeler için esnek bir seçim haline getirir. Bununla birlikte, daha genç ağaçlar tamamen kurulana kadar düzenli olarak sulanmalıdır.

Kuzey Amerika’nın güney bölgelerinde yerli olarak yetiştirilir.

Budama:

Manolyalar, çapraz veya hasarlı dalları çıkarmak dışında veya estetik nedenlerle tipik olarak çok az budama gerektirir. Budama için en uygun zaman, ağacın çiçeklenmesini tamamladıktan hemen sonradır, baharın sonlarında veya yazın başlarında. Sezonda çok geç budama, sonraki baharda daha az çiçek açmasına neden olur.

Gübreleme:

Manolyanız iyi büyüyor ve çiçek açıyorsa, gübrelemeye gerek yoktur. Bununla birlikte, ağacınız gelişmiyorsa veya sarı yaprakları varsa, toprağınızı test ettirmelisiniz. Toprak testi ve ek besin maddeleri eklemek için öneriler sağlayıp sağlamadıklarını görmek için yerel üniversitenizin uzantısına bakın. Gübrelemeye karar verirseniz, manolyanızı ektikten sonra bahara kadar bekleyin, ardından tıpkı ağacınız yapraklanmaya başlarken yavaş salınımlı bir gübre uygulayın.

manolya
manolya çiçeği

Manolya çiçeği

Manolya ağaçları, ılık bahar havasını tatlı, baş döndürücü bir koku ile parlatan büyük çiçekleriyle ödüllendirilir. Muhteşem lale veya yıldız şeklindeki çiçekleri, tamamen açıldığında tabaklar kadar büyük olabilir. Renkleri pembe, mor, beyaz ve hatta sarıdır. Bazı çeşitlerin çift çiçeği vardır.

YEŞİLLİK

Güney manolya gibi yaprak dökmeyen türler, yıl boyunca çekici kalan büyük, parlak, oval şekilli yapraklara sahiptir.

MEYVE

Ağaçlar ayrıca ötücü kuşları çeken parlak renkli tohumlara sahip koni benzeri bir meyve üretir.

Her mevsim yeşil kalabilen manolya çiçeği, Mayıs ile Ağustos ayları arasında çiçeklerini açar
Çeşitlerin çoğu, sıcak yazları ve ılımlı kuraklığı tolere ederek, onları daha sert iklimlerde bahçeler için esnek bir seçim haline getirir.
Manolyalar, çapraz veya hasarlı dalları çıkarmak dışında veya estetik nedenlerle tipik olarak çok az budama gerektirir. Budama için en uygun zaman, ağacın çiçeklenmesini tamamladıktan hemen sonradır, baharın sonlarında veya yazın başlarında. Sezonda çok geç budama, sonraki baharda daha az çiçek açmasına neden olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir